Packrafting gjennom ukjent villmark

Om to uker skal jeg reise nordover for å gjennomføre et nytt padle eventyr! Denne gangen vil jeg padle Pulisbäcken som er et uregulert vassdrag mellom Murjek og Boden, og jeg vil benytte meg av en såkalt Packraft fra MRS (bilde under). Packrafting er fantastisk gøy, og utrolig praktisk da båten kun veier 2-4 kg. Min packraft har jeg kjøpt hos Packraft Norge. Du kan kjøpe Packraft her.

Packrafting
En packraft er en lett og oppblåsbar båt på 2-4kg som enkelt kan bæres med på sekken når du skal på tur!

Området mellom Murjek og Boden består av store myrer og myrholmer med gammel furu og gran. Her vil du finne naturreservatene Vuotnaape og Rappomyran som har svært høye verneverdier. Gjennom området renner Pulisbäcken i uberørte skoger. Reiser man med kano har man sjansen til å se bever svømme på nært hold. Man reiser også gjennom fugleland hvor sangsvaner, traner og gjess hekker sammen med myr og vadefugler. Området er også hjemmet til en av Sveriges største bjørnestammer. Et område sjelden besøkt av turgåere.
Pulisbäcken er 8-10 mil lang, og jeg har 7 dager i villmarken fremfor meg.

Pullisbacken
Pullisbacken